Bij de aanschaf van een stalen binnendeur gaat het verder dan alleen het visuele plaatje. Naast de verschillende functies per deur, heeft het veiligheidsglas en het slotmechanismen ook zijn functies. U wilt bijvoorbeeld geen deur zonder wc-slot met transparant glas voor uw toilet hebben. Melk- of zwart glas (met een wc-slot) zou dan een goede optie zijn.  Bij stalendeurengigant kunt u kiezen uit verschillende deurgrepen en mechanismen. Onze opdrachtgever heeft bij dit project gekozen voor 2 verschillende mechanismen. Een standaard loopslot en een wc-slot. Als deurgreep is de rechthoekige greep gekozen voor een robuust en industrieel uiterlijk. De opdrachtgever heeft bij het toilet gekozen voor zwart glas, een wc-slot en een rechthoekige greep. Het zwarte glas sluit goed aan bij de zwarte stalen deuren en blokkeert het zicht van buitenaf. Het wc-slot is uiteraard gekozen om de deur (zichtbaar) op slot te kunnen draaien. De andere 3 stalen deuren zijn uitgerust met loopsloten.

 

Bij de voorraadkast is wederom gekozen voor zwart glas zodat er niet doorheen gekeken kan worden. Alle spullen kunnen goed verborgen worden zonder dat het een rommelig aanzicht heeft. Voor de trap is ook een stalen deur geplaatst om de warmte niet te verliezen. Een betere keuze dan een stalen scharnierdeur was er in dit geval niet. De scharnierdeur valt dicht in een kozijn waardoor de ene ruimte maximaal wordt afgesloten van de ander. Een stalen taatsdeur daarentegen hangt in de uitsparing waardoor er rondom de deur wel tocht kieren te vinden zijn. Desalniettemin kan de taatsdeur naar beide zijden geopend worden. Een stalen schuifdeur hangt aan een rails en schuift voor de muur langs, hierdoor hoeft de deur geen ruimte in te draaien, dus bespaart u daarmee ruimte in uw woning. Wel heeft de stalen schuifdeur, net als de taatsdeur, tocht kieren vanwege het ontbreken van een kozijn. Kortom, wij hebben naast het optische aspect van het project, ook de functies van de deuren perfect weten toe te passen door te kiezen voor een scharnierdeur. De opdrachtgever heeft hierdoor het maximale uit de woning gehaald met een industriële afwerking. “Dit is echt de finishing touch in onze woning…” “Het resultaat is boven verwachting!” ~ Aldus klant

De hele begane grond is voorzien van industriële deuren met zwart glas. Behalve de tussendeur, die is voorzien van transparant glas.  Bij de tussendeur is het goed om te kiezen voor transparant glas om ruimtelijkheid te creëren. Ook ligt het accent nu meer op de tussendeur dan op de deuren met zwart glas. De kast-, trap- en wc-deur vallen door het contrast wat meer weg in de muur. Bij de stalen tussendeur is het niet nodig om een cilinder- of wc-slot te hebben. Deze deur dient u vaak te gebruiken, dus een snelle en gemakkelijke doorgang is hier van belang.