Dit stalen deuren project in Oud Beijerland was een prachtig voorbeeld dat stalen binnendeuren niet altijd tussen 2 muren hoeven te komen. Bij dit prachtige project hebben wij stalen taatsdeuren met zijpanelen tussen 2 boekenkasten geplaatst. De klant is bij ons gekomen met de vraag voor stalen deuren als room divider tussen de woonkamer en eetkamer. Tijdens het gesprek kwam naar voren dat de klant nog niet geheel overtuigd was welke optie het beste zou passen in deze situatie. In eerste instantie was de klant uitgegaan van een idee met stalen schuifdeuren die naar beide kanten kunnen worden geschoven. Na uitleg over de functioniliteit van beide type deuren heeft de klant toch gekozen voor een dubbele stalen taatsdeur met 2 zijpanelen ernaast.

Het gehele project is op maat gemaakt voor de klant, aangezien de boekenkast nog gemaakt moest worden en de stalen binnendeuren strak moesten uitlijnen op de te plaatsen kasten. Samen met de klant hebben wij doorgenomen wat de juiste volgorde zou moeten zijn voor het perfect kunnen plaatsen van dit project. Hierin hebben wij aangeraden om de kasten eerst te laten maken zodat wij naderhand langs konden komen om het geheel op de mm in te meten. De klant vondt dit een goed idee, ondanks dat de productie tijd van de deuren iets latet kon beginnen dan zij hadden gehoopt.

Na het plaatsen van de kastenwand zijn onze collega’s van de technische dienst langs gegaan om de opening te bekijken en alle maten op te nemen. Tijdens de meting kwamen wij geen eigenaardigheden tegen en daardoor konden wij gemakkelijk en vlot het productieprocess van de stalen deuren doorzetten. Er was wel nog een spannend momentje toen de klant on benaderde dat zij twijfeld over de de vlakverdeling in het ontwerp. De productie was toen al in volle gang en het zou lastig worden om het ontwerp nog om te gooien. Gelukkig kwam de klant toch terug op hun idee en zouden zij doorgaan met de 3 vlaks verdeling zoals wij al aan het maken waren.

Onze collega plaatsers hebben de installtie zonder problemen gemakkelijk kunnen plaatsen. De softclose van de taatsdeuren hebben wij nog iets aangepast na het plaatsen, omdat de klant de deuren graag wat langzamer wou laten dichtslaan. Na alle aanpassingen hebben wij de ruimte gestofzogen en de deuren opgepoetst. De klant was zeer tevreden met het geleverde resultaat.