Stalen deuren Den Haag project

Bij de aanschaf van een stalen binnendeur gaat het verder dan alleen het visuele plaatje. Naast de verschillende functies per deur, heeft het veiligheidsglas en het slotmechanismen ook zijn functies. U wilt bijvoorbeeld geen deur zonder wc-slot met transparant glas voor uw toilet hebben. Melk- of zwart glas (met een wc-slot) zou dan een goede optie zijn.  Bij stalendeurengigant kunt u kiezen uit verschillende deurgrepen en mechanismen. Onze opdrachtgever heeft bij dit project gekozen voor 2 verschillende mechanismen. Een standaard loopslot en een wc-slot. Als deurgreep is de rechthoekige greep gekozen voor een robuust en industrieel uiterlijk. De opdrachtgever heeft bij het toilet gekozen voor zwart glas, een wc-slot en een rechthoekige greep. Het zwarte glas sluit goed aan bij de zwarte stalen deuren en blokkeert het zicht van buitenaf. Het wc-slot is uiteraard gekozen om de deur (zichtbaar) op slot te kunnen draaien. De andere 3 stalen deuren zijn uitgerust met loopsloten.

 

Bij de voorraadkast is wederom gekozen voor zwart glas zodat er niet doorheen gekeken kan worden. Alle spullen kunnen goed verborgen worden zonder dat het een rommelig aanzicht heeft. Voor de trap is ook een stalen deur geplaatst om de warmte niet te verliezen. Een betere keuze dan een stalen scharnierdeur was er in dit geval niet. De scharnierdeur valt dicht in een kozijn waardoor de ene ruimte maximaal wordt afgesloten van de ander. Een stalen taatsdeur daarentegen hangt in de uitsparing waardoor er rondom de deur wel tocht kieren te vinden zijn. Desalniettemin kan de taatsdeur naar beide zijden geopend worden. Een stalen schuifdeur hangt aan een rails en schuift voor de muur langs, hierdoor hoeft de deur geen ruimte in te draaien, dus bespaart u daarmee ruimte in uw woning. Wel heeft de stalen schuifdeur, net als de taatsdeur, tocht kieren vanwege het ontbreken van een kozijn. Kortom, wij hebben naast het optische aspect van het project, ook de functies van de deuren perfect weten toe te passen door te kiezen voor een scharnierdeur. De opdrachtgever heeft hierdoor het maximale uit de woning gehaald met een industriële afwerking. “Dit is echt de finishing touch in onze woning…” “Het resultaat is boven verwachting!” ~ Aldus klant

De hele begane grond is voorzien van industriële deuren met zwart glas. Behalve de tussendeur, die is voorzien van transparant glas.  Bij de tussendeur is het goed om te kiezen voor transparant glas om ruimtelijkheid te creëren. Ook ligt het accent nu meer op de tussendeur dan op de deuren met zwart glas. De kast-, trap- en wc-deur vallen door het contrast wat meer weg in de muur. Bij de stalen tussendeur is het niet nodig om een cilinder- of wc-slot te hebben. Deze deur dient u vaak te gebruiken, dus een snelle en gemakkelijke doorgang is hier van belang.

Stalen deuren Oud Beijerland

Dit stalen deuren project in Oud Beijerland was een prachtig voorbeeld dat stalen binnendeuren niet altijd tussen 2 muren hoeven te komen. Bij dit prachtige project hebben wij stalen taatsdeuren met zijpanelen tussen 2 boekenkasten geplaatst. De klant is bij ons gekomen met de vraag voor stalen deuren als room divider tussen de woonkamer en eetkamer. Tijdens het gesprek kwam naar voren dat de klant nog niet geheel overtuigd was welke optie het beste zou passen in deze situatie. In eerste instantie was de klant uitgegaan van een idee met stalen schuifdeuren die naar beide kanten kunnen worden geschoven. Na uitleg over de functioniliteit van beide type deuren heeft de klant toch gekozen voor een dubbele stalen taatsdeur met 2 zijpanelen ernaast.

Het gehele project is op maat gemaakt voor de klant, aangezien de boekenkast nog gemaakt moest worden en de stalen binnendeuren strak moesten uitlijnen op de te plaatsen kasten. Samen met de klant hebben wij doorgenomen wat de juiste volgorde zou moeten zijn voor het perfect kunnen plaatsen van dit project. Hierin hebben wij aangeraden om de kasten eerst te laten maken zodat wij naderhand langs konden komen om het geheel op de mm in te meten. De klant vondt dit een goed idee, ondanks dat de productie tijd van de deuren iets latet kon beginnen dan zij hadden gehoopt.

Na het plaatsen van de kastenwand zijn onze collega’s van de technische dienst langs gegaan om de opening te bekijken en alle maten op te nemen. Tijdens de meting kwamen wij geen eigenaardigheden tegen en daardoor konden wij gemakkelijk en vlot het productieprocess van de stalen deuren doorzetten. Er was wel nog een spannend momentje toen de klant on benaderde dat zij twijfeld over de de vlakverdeling in het ontwerp. De productie was toen al in volle gang en het zou lastig worden om het ontwerp nog om te gooien. Gelukkig kwam de klant toch terug op hun idee en zouden zij doorgaan met de 3 vlaks verdeling zoals wij al aan het maken waren.

Onze collega plaatsers hebben de installtie zonder problemen gemakkelijk kunnen plaatsen. De softclose van de taatsdeuren hebben wij nog iets aangepast na het plaatsen, omdat de klant de deuren graag wat langzamer wou laten dichtslaan. Na alle aanpassingen hebben wij de ruimte gestofzogen en de deuren opgepoetst. De klant was zeer tevreden met het geleverde resultaat.